Manege de Caprilli

dec 17 2019

Veel deelnemers minimarathon mennen in Sonnega

Sonnega – De Menvereniging van de Linderuiters organiseerde zaterdag een minimarathonwedstrijd in de manege De Caprilli in Sonnega. Hiervoor was veel belangstelling, er kwamen maar liefst 60 combinaties aan de start. De menners legden tweemaal het parcours af en beide tijden werden gedeeld voor het eindresultaat.

Eén van de deelnemers was de zeventienjarige Anouk Versluis met haar pony Raphael. Zij kwam uit in de jeugdklasse en werd verdienstelijk tweede. Anouk reed eerst onder het zadel, maar door een heupblessure is zij een jaar geleden met haar 13-jarig pony met mennen begonnen, eerst recreatief en nu de wedstrijden marathon, dressuur en vaardigheid.

Zij heeft het mennen niet van een vreemde. Haar vader Paul Versluis is een bekende menner en heeft al diverse prijzen gewonnen. Zij krijgt les van hem, maar ook van een andere menner. Paul Versluis was nu de groom en gaf wat aanwijzingen. ‘We hebben er vooral veel plezier in en dat is een goede basis om wedstrijden te rijden”, aldus vader en docht Versluis, lid van de Menvereniging Noordwolde.

(foto: Lenus van der Broek)

Reacties plaatsen is niet meer mogelijk.