Manege de Caprilli

feb 24 2020

Sandra de Groot & Tys Nederlands Kampioen KFPS M2 dressuur

Afgelopen weekend werden de Nederlandse kampioenschappen KFPS verreden in Manege de Caprilli in Sonnega. Ruiters en amazones kwamen uit het hele land naar Sonnega om met hun Friese paard te strijden voor de Nederlandse titels. Zo ook Sandra de Groot met haar friese paard Tys T van Sessing van de Linderuiters. Zij sleepten de titel Nederlands KFPS kampioen M2 dressuur in de wacht.

Sandra en Tys

Sandra de Groot en Tys T van Sessing zetten een zeer sterke proef neer in de klasse M2. De jury bij C beoordeelde de proef met 63,83 procent, de jury bij H beloonde de proef met 66,33 procent. Dit maakte een gemiddelde van 65,08 procent, waarmee de combinatie ruim een procent hoger scoorde dan de nummer 2 in deze klasse. Dit leverde Sandra en Tys niet alleen de eerste plaats, maar ook de kampioenstitel op.

2e Nederlandse titel

Het was voor Sandra en Tys niet de eerste keer dat ze als kampioen de ereronde mochten rijden tijdens de KFPS kampioenschappen. In 2018 kwam de combinatie uit in de B dressuur, en namen toen de titel in de klasse B mee naar huis.

KFPS

De Koninklijke Vereniging “Het Friesch Paarden-Stamboek” (KFPS) is het oudste paardenstamboek in Nederland en beheert de belangen van het Friese paard in de breedste betekenis van het woord. Het KFPS verwezenlijkt dit middels nauwgezette registratie van Friese paarden, sinds haar oprichting in 1879. Daarnaast voert het KFPS een fokprogramma om de unieke eigenschappen van het Friese paard te behouden en nog verder te verfijnen.

Reacties plaatsen is niet meer mogelijk.